Current Affairs 10 Questions with Answer

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

The Current affairs question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government and public sector Staff Recruitment Examination. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

Current Affairs Question 1-5

1. Which country has invited India for the first time to the Troika Plus meet on Afghanistan?

[A] Russia

[B] USA

[C] China

[D] Pakistan

Correct Answer : A [Russia]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
22-09-2025 NITA FIIE CEO Incubation Manager and Associate Recruitment 2025 Bachelor’s degree or higher in Engg./Tech./Pharmacy/Business/Science/Management 10-10-2025 More Info
21-09-2025 EMRS 7267 Teacher Accountant Staff Nurse and Other Job Vacancies Master’s Degree with 50% marks + B.Ed. with 50% marks Bachelor’s Degree with 50% marks + B.Ed. with 50% marks B.Sc. Nursing/Any Graduation/12th Pass. 23-10-2025 More Info
21-09-2025 HVF Junior Manager BE B.Tech Engineering and Any Graduate Jobs BE B.Tech 11-10-2025 More Info
21-09-2025 WBPDCL 499 Various Engineering and Other Job Vacancies B.E./B.Tech Diploma Any Graduate and other 13-10-2025 More Info
20-09-2025 IIEST Electrical Computer Science IT Engineering and Other Jobs More Info
1 14 15 16 17 18 879

2. Which Indian state/UT launched the ‘Automated auditory brainstem response system (AABR)’, for new-born hearing screening?

[A] Punjab

[B] Andhra Pradesh

[C] Karnataka

[D] Tamil Nadu

Correct Answer: A [Punjab]

3.“Nuclear football”, which was making news recently, is associated with which country?

[A] China

[B] Australia

[C] Russia

[D] USA

Correct Answer: D [USA]

4.Chrysilla volupe, a rare organism spotted in Kerala, belongs to which category of species?

[A] Spider

[B] Turtle

[C]  Frog

[D]Snake

Correct Answer: A [Spider]

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

5.The International Finance Corporation (IFC) extended a loan of $250 million to which Indian bank, for affordable housing finance?

[A] SBI

[B] ICICI Bank

[C] HDFC Bank

[D] Yes Bank

Correct Answer: C [HDFC Bank]

Current Affairs Question 6-10

6.“Azad Ki Shaurya Gatha” exhibition, which was inaugurated recently, is based on the life of which freedom fighter?

[A] Chandrasekhar Azad

[B] Bhagat Singh

[C] Subhash Chandra Bose

[D] Rani of Jhansi

Correct Answer: A [Chandrasekhar Azad]

7.Bhartiya Prakritik Krishi Padhati (BPKP) is a sub-scheme of which programme?

[A] PM KISAN

[B] PM Fazal Bima Yojana

[C] PM Matru Vandana Yojana

[D] Paramparagat Krishi Vikas Yojana

Correct Answer: D [Paramparagat Krishi Vikas Yojana]

8.How many ordnance factories are operational across India?

[A] 91

[B] 11

[C] 41

[D] 181

Correct Answer: C [41]

9.The AERAI (Amendment) Bill 2021 increased the threshold of annual passenger traffic in a major airport to?

[A] 20 lakh

[B] 25 lakh

[C] 35 lakh

[D] 50 lakh

Correct Answer: C [35 lakh]

10.Which space agency has been selected by NASA to provide launch services for Europa Clipper Mission?

[A] SpaceX

[B] Blue Origin

[C] Virgin Galactic

[D] Boeing

Correct Answer: A [SpaceX]

Read more Current Affair Questions-click here

Online Exam Questions- Click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply