Current Affairs 10 Questions with Answer

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

The Current affairs question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government and public sector Staff Recruitment Examination. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

Current Affairs Question 1-5

1. Which country has invited India for the first time to the Troika Plus meet on Afghanistan?

[A] Russia

[B] USA

[C] China

[D] Pakistan

Correct Answer : A [Russia]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
25-09-2025 CSL Executive Trainee – Company Secretary Electronics and Naval Architecture Recruitment – 40000-140000 Salary Degree in Electronics Engineering/ Naval ArchDegree in Electronics/Naval Architecture Engineering,ICSIitecture with minimum 65% marks,ICSI 15-10-2025 More Info
24-09-2025 Indian Bank Specialist Officer Recruitment 2025 – 171 Vacancies BE / B.Tech/MCA /MSC/B.Sc/CA/Graduation in any discipline/MBA/PGDBA / PGDBM / CAIIB 13-10-2025 More Info
24-09-2025 DRDO 195 BE B.Tech Diploma Engineering and ITI Job Vacancies BE/B.Tech,Diploma, ITI 28-10-2025 More Info
24-09-2025 Canara Bank Apprentice Recruitment 2025 – 3500 Vacancies Graduation Degree in any discipline 12-10-2025 More Info
23-09-2025 ISRO VSSC Scientist/Engineer Recruitment 2025 M.E/M.Tech with at least 60% marks or CGPA 6.5/10. B.E/B.Tech with at least 65% marks or CGPA 6.84/10. 06-10-2025 More Info
1 12 13 14 15 16 879

2. Which Indian state/UT launched the ‘Automated auditory brainstem response system (AABR)’, for new-born hearing screening?

[A] Punjab

[B] Andhra Pradesh

[C] Karnataka

[D] Tamil Nadu

Correct Answer: A [Punjab]

3.“Nuclear football”, which was making news recently, is associated with which country?

[A] China

[B] Australia

[C] Russia

[D] USA

Correct Answer: D [USA]

4.Chrysilla volupe, a rare organism spotted in Kerala, belongs to which category of species?

[A] Spider

[B] Turtle

[C]  Frog

[D]Snake

Correct Answer: A [Spider]

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

5.The International Finance Corporation (IFC) extended a loan of $250 million to which Indian bank, for affordable housing finance?

[A] SBI

[B] ICICI Bank

[C] HDFC Bank

[D] Yes Bank

Correct Answer: C [HDFC Bank]

Current Affairs Question 6-10

6.“Azad Ki Shaurya Gatha” exhibition, which was inaugurated recently, is based on the life of which freedom fighter?

[A] Chandrasekhar Azad

[B] Bhagat Singh

[C] Subhash Chandra Bose

[D] Rani of Jhansi

Correct Answer: A [Chandrasekhar Azad]

7.Bhartiya Prakritik Krishi Padhati (BPKP) is a sub-scheme of which programme?

[A] PM KISAN

[B] PM Fazal Bima Yojana

[C] PM Matru Vandana Yojana

[D] Paramparagat Krishi Vikas Yojana

Correct Answer: D [Paramparagat Krishi Vikas Yojana]

8.How many ordnance factories are operational across India?

[A] 91

[B] 11

[C] 41

[D] 181

Correct Answer: C [41]

9.The AERAI (Amendment) Bill 2021 increased the threshold of annual passenger traffic in a major airport to?

[A] 20 lakh

[B] 25 lakh

[C] 35 lakh

[D] 50 lakh

Correct Answer: C [35 lakh]

10.Which space agency has been selected by NASA to provide launch services for Europa Clipper Mission?

[A] SpaceX

[B] Blue Origin

[C] Virgin Galactic

[D] Boeing

Correct Answer: A [SpaceX]

Read more Current Affair Questions-click here

Online Exam Questions- Click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply