GK Question Answers- Sept 2021

GK Question Answers- Sept 2021

The GK- General knowledge question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government, Private and public sector Staff Recruitment Examinations. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

GK Question Answers Sept 2021 #1-5

1.K417N mutation is associated with which classification of SARS-CoV-2 virus?

[A] Beta

[B] Alpha

[C] Delta

[D] Delta Plus

Correct Answer: D [Delta Plus]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
11-10-2025 TNRD Panchayat Secretary Recruitment 2025 – 1483 Vacancies SSLC Pass 09-11-2025 More Info
10-10-2025 SECL Mining Sirdar and Junior Overman Recruitment – 595 Vacancies Diploma in Mining Engineering 30-10-2025 More Info
10-10-2025 ECIL 90 Project Engineer Technical Officer and Other Recruitment 2025 BE/B.Tech or Diploma with at least 60% aggregate marks ITI pass 18-10-2025 More Info
10-10-2025 Top 50 Engineering Exam Questions & Answers to Boost Your Preparation More Info
10-10-2025 India Post Payments Bank Executive Recruitment 2025 – 348 Vacancies Graduate in any discipline 29-10-2025 More Info

2.The Reserve Bank of India released guidelines for outsourcing, targeted at which category of banks?

[A] Regional Rural Banks

[B] Foreign Banks

[C]Cooperative Banks

[D] Local Area Banks

Correct Answer: C [Cooperative Banks]

GK Question Answers- Sept 2021

3.Which is the biggest air carrier in Saudi Arabia?

[A] Emirates Airlines

[B] Etihad Airways

[C] Saudi Arabian Airlines

[D] Qantas Airlines

Correct Answer: C [Saudi Arabian Airlines]

4.Which organisation conducts the TOEFL and GRE tests?

[A] NTA

[B] IIT Bombay

[C] ETS

[D] Cambridge University

Correct Answer: C [ETS]

5.Which tax on crude Palm oil was recently reduced to 10 per cent?

[A] Excise Duty

[B] Goods and Services Tax

[C] Customs Duty

[D] None of the above

Correct Answer: C [Customs Duty]

GK Question Answers Sept 2021 #6-10

6.Recently Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) has announced to launch which mobile application for students?

[A] ICAI-BOS

[B] ICAI-COS

[C] ICAI-DOS

[D] ICAI-FOS

Correct Answer: A [ICAI-BOS]

7.Which state/UT recently ended 149-year-old practice of ‘darbar move’?

[A] Madhya Pradesh

[B] Ladakh

[C] Uttar Pradesh

[D] Jammu and Kashmir

Correct Answer: D [Jammu and Kashmir]

8.Which country has imposed moratorium on death penalty at federal level in July 2021?

[A] Australia

[B] Canada

[C] United States

[D] Germany

Correct Answer: C [United States ]

9.Pushkar Singh Dhami, who recently became 11th and youngest chief minister of Uttarakhand, is an MLA from which constituency?

[A] Khatima

[B] Kotdwar

[C]Sitarganj

[D] Champawat

Correct Answer: A [Khatima ]

10.The Project BOLD (Bamboo Oasis on Lands in Drought) was recently launched from which state in India recently?

[A]Madhya Pradesh

[B] Rajasthan

[C] Gujarat

[D] Haryana

Correct Answer: B [Rajasthan ]

Read more Current Affair Questions-click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply