GK Question Answers- Sept 2021

GK Question Answers- Sept 2021

The GK- General knowledge question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government, Private and public sector Staff Recruitment Examinations. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

GK Question Answers Sept 2021 #1-5

1.K417N mutation is associated with which classification of SARS-CoV-2 virus?

[A] Beta

[B] Alpha

[C] Delta

[D] Delta Plus

Correct Answer: D [Delta Plus]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
13-10-2025 CSL 10th Pass and ITI Jobs SSLC + ITI-NTC in relevant trade 29-10-2025 More Info
13-10-2025 BSF Constable GD Sports Quota Recruitment 2025 – 391 Vacancies Matriculation + Sports Qualification 04-11-2025 More Info
13-10-2025 Civil Engineering Jobs in Engineering Projects India Limited B.E./B.Tech (Civil) with not less than 55% marks 30-10-2025 More Info
12-10-2025 Canara Bank Securities Any Graduate Jobs Graduate in Any Stream with 50% Marks. 17-10-2025 More Info
11-10-2025 Bank of Baroda Specialist officer Recruitment 2025 Any Graduation, PG Degree/Diploma CA/CMA/CS/CFA. 30-10-2025 More Info

2.The Reserve Bank of India released guidelines for outsourcing, targeted at which category of banks?

[A] Regional Rural Banks

[B] Foreign Banks

[C]Cooperative Banks

[D] Local Area Banks

Correct Answer: C [Cooperative Banks]

GK Question Answers- Sept 2021

3.Which is the biggest air carrier in Saudi Arabia?

[A] Emirates Airlines

[B] Etihad Airways

[C] Saudi Arabian Airlines

[D] Qantas Airlines

Correct Answer: C [Saudi Arabian Airlines]

4.Which organisation conducts the TOEFL and GRE tests?

[A] NTA

[B] IIT Bombay

[C] ETS

[D] Cambridge University

Correct Answer: C [ETS]

5.Which tax on crude Palm oil was recently reduced to 10 per cent?

[A] Excise Duty

[B] Goods and Services Tax

[C] Customs Duty

[D] None of the above

Correct Answer: C [Customs Duty]

GK Question Answers Sept 2021 #6-10

6.Recently Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) has announced to launch which mobile application for students?

[A] ICAI-BOS

[B] ICAI-COS

[C] ICAI-DOS

[D] ICAI-FOS

Correct Answer: A [ICAI-BOS]

7.Which state/UT recently ended 149-year-old practice of ‘darbar move’?

[A] Madhya Pradesh

[B] Ladakh

[C] Uttar Pradesh

[D] Jammu and Kashmir

Correct Answer: D [Jammu and Kashmir]

8.Which country has imposed moratorium on death penalty at federal level in July 2021?

[A] Australia

[B] Canada

[C] United States

[D] Germany

Correct Answer: C [United States ]

9.Pushkar Singh Dhami, who recently became 11th and youngest chief minister of Uttarakhand, is an MLA from which constituency?

[A] Khatima

[B] Kotdwar

[C]Sitarganj

[D] Champawat

Correct Answer: A [Khatima ]

10.The Project BOLD (Bamboo Oasis on Lands in Drought) was recently launched from which state in India recently?

[A]Madhya Pradesh

[B] Rajasthan

[C] Gujarat

[D] Haryana

Correct Answer: B [Rajasthan ]

Read more Current Affair Questions-click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply