Information Technology Tradesman Exam Question Paper 2023

Information Technology Tradesman Exam Question Paper 2023

Department Technical Education Conducted Examination for Recruitment of Information Technology Tradesman. The Questions are listed below helps you to prepare for upcoming Examination.

No. of Questions:100

Answers: Available

Year of Exam Conducted: 2023

Information Technology Tradesman Exam Question Paper 2023- Part 6

Question51:-Cross connected Registered Jack-45 cable is used to connect which of
the following devices in a LAN
A:-Computer and Modem
B:-Computer to Computer
C:-Computer and Switch
D:-All the above
Correct Answer:- Option-B
Question52:-Which of the following is a class C IP address?
A:-192.0.0.5
B:-200.255.255.255
C:-210.255.255.0
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question53:-Wired Equivalent Privacy is protocol used in
A:-WiFi
B:-LAN
C:-Token Ring
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Question54:-The default subnet mask 255.255.255.0 is a
A:-Class A network
B:-Class B network
C:-Class C network
D:-Class D network
Correct Answer:- Option-C
Question55:-Which of the following a correct statement?
A:-TCP is a connection less protocol and IP is a connection oriented protocol
B:-TCP is a connection oriented protocol and IP is a connection less protocol
C:-Both TCP and IP are connection oriented protocols
D:-Both TCP and IP are connection less protocols
Correct Answer:- Option-B
Question56:-Which of the following is an Internet Service?
A:-Telnet
B:-E-mail
C:-Internet Telephony
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question57:-Which one changes the link-layer address of the source and
destination packets?
A:-Router
B:-Switch
C:-Both Router and Switch
D:-Repeater
Correct Answer:- Option-A
Question58:-WiFi is an IEEE _________ WLAN

A:-802.11 Standard
B:-802.5 Standard
C:-802.3 Standard
D:-802.4 Standard
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Which one regenerates the signal, check the network physical address
of packets and check the network layer address?
A:-Network Interface Card
B:-Router
C:-Switch
D:-Repeater
Correct Answer:- Option-B
Question60:-Which of the following network topology uses less cabling?
A:-Ring Topology
B:-Star Topology
C:-Bus Topology
D:-Mesh Topology
Correct Answer:- Option-C

Information Technology 100 Question and Answers – Part 7

Question61:-No of bits a subnet mask contains
A:-8 bits
B:-16 bits
C:-24 bits
D:-32 bits
Correct Answer:- Option-D
Question62:-Which protocol carries file requests from web browser clients to web
servers and the files from the servers to client?
A:-SMTP
B:-SNMP
C:-DHCP
D:-HTTP
Correct Answer:- Option-D
Question63:-Linux command used for checking the network connectivity between
two nodes.
A:-netstat
B:-tracepath
C:-ping
D:-ifconfig
Correct Answer:- Option-C