GK Question Answers- Sept 2021

GK Question Answers- Sept 2021

The GK- General knowledge question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government, Private and public sector Staff Recruitment Examinations. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

GK Question Answers Sept 2021 #1-5

1.K417N mutation is associated with which classification of SARS-CoV-2 virus?

[A] Beta

[B] Alpha

[C] Delta

[D] Delta Plus

Correct Answer: D [Delta Plus]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
03-10-2025 NHB General Manager Deputy Manager and Other Recruitment 2025 CA/MBA/PGDM/PGDBM Graduate/Master’s degree 21-10-2025 More Info
03-10-2025 10 GK Questions with Answer September 2025 More Info
03-10-2025 NTPC Deputy Manager – Electrical Mechanical Civil Recruitment 2025 – 70,000-2,00,000 Salary B.E./B.Tech with 60% marks 21-10-2025 More Info
03-10-2025 Modi in My Eyes: A Visionary Leader- Essay More Info
03-10-2025 GAIL Executive Trainee – Chemical Instrumentation Electrical Mechanical Recruitment 2025 Bachelor Degree in Engineering with minimum 65% marks. 18-03-2026 More Info
1 7 8 9 10 11 879

2.The Reserve Bank of India released guidelines for outsourcing, targeted at which category of banks?

[A] Regional Rural Banks

[B] Foreign Banks

[C]Cooperative Banks

[D] Local Area Banks

Correct Answer: C [Cooperative Banks]

GK Question Answers- Sept 2021

3.Which is the biggest air carrier in Saudi Arabia?

[A] Emirates Airlines

[B] Etihad Airways

[C] Saudi Arabian Airlines

[D] Qantas Airlines

Correct Answer: C [Saudi Arabian Airlines]

4.Which organisation conducts the TOEFL and GRE tests?

[A] NTA

[B] IIT Bombay

[C] ETS

[D] Cambridge University

Correct Answer: C [ETS]

5.Which tax on crude Palm oil was recently reduced to 10 per cent?

[A] Excise Duty

[B] Goods and Services Tax

[C] Customs Duty

[D] None of the above

Correct Answer: C [Customs Duty]

GK Question Answers Sept 2021 #6-10

6.Recently Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) has announced to launch which mobile application for students?

[A] ICAI-BOS

[B] ICAI-COS

[C] ICAI-DOS

[D] ICAI-FOS

Correct Answer: A [ICAI-BOS]

7.Which state/UT recently ended 149-year-old practice of ‘darbar move’?

[A] Madhya Pradesh

[B] Ladakh

[C] Uttar Pradesh

[D] Jammu and Kashmir

Correct Answer: D [Jammu and Kashmir]

8.Which country has imposed moratorium on death penalty at federal level in July 2021?

[A] Australia

[B] Canada

[C] United States

[D] Germany

Correct Answer: C [United States ]

9.Pushkar Singh Dhami, who recently became 11th and youngest chief minister of Uttarakhand, is an MLA from which constituency?

[A] Khatima

[B] Kotdwar

[C]Sitarganj

[D] Champawat

Correct Answer: A [Khatima ]

10.The Project BOLD (Bamboo Oasis on Lands in Drought) was recently launched from which state in India recently?

[A]Madhya Pradesh

[B] Rajasthan

[C] Gujarat

[D] Haryana

Correct Answer: B [Rajasthan ]

Read more Current Affair Questions-click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply