GK Question Answers- Sept 2021
The GK- General knowledge question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government, Private and public sector Staff Recruitment Examinations. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us
GK Question Answers Sept 2021 #1-5
1.K417N mutation is associated with which classification of SARS-CoV-2 virus?
[A] Beta
[B] Alpha
[C] Delta
[D] Delta Plus
Correct Answer: D [Delta Plus]
Latest Job Updates
Post Date | Title | Qualification | Last Date | Actions |
---|---|---|---|---|
28-09-2025 | CSBC Constable Recruitment 2025 – 4128 Vacancies | 10+2 passed or equivalent from recognized board | 05-11-2025 | More Info |
27-09-2025 | WB Primary Teacher Recruitment 2025 – 13,421 Vacancies | Higher Secondary + 2-year D.El.Ed or 4-year B.El.Ed | More Info | |
27-09-2025 | 1799 Police Sub Inspector Job Vacancies | Graduation from recognized university | 26-10-2025 | More Info |
27-09-2025 | SAMEER Diploma Electronics Electrical Civil Communication Engineering and ITI Jobs | ITI certificate (2 years) + NTC + NAC. Diploma or B.Sc. | 31-10-2025 | More Info |
26-09-2025 | RRC East Central Railway 10th 10+2 Pass and ITI Jobs – 1149 Vacancies | 10th or 10+2 Pass with minimum 50% marks ITI in relevant trade | 25-10-2025 | More Info |
2.The Reserve Bank of India released guidelines for outsourcing, targeted at which category of banks?
[A] Regional Rural Banks
[B] Foreign Banks
[C]Cooperative Banks
[D] Local Area Banks
Correct Answer: C [Cooperative Banks]
3.Which is the biggest air carrier in Saudi Arabia?
[A] Emirates Airlines
[B] Etihad Airways
[C] Saudi Arabian Airlines
[D] Qantas Airlines
Correct Answer: C [Saudi Arabian Airlines]
4.Which organisation conducts the TOEFL and GRE tests?
[A] NTA
[B] IIT Bombay
[C] ETS
[D] Cambridge University
Correct Answer: C [ETS]
5.Which tax on crude Palm oil was recently reduced to 10 per cent?
[A] Excise Duty
[B] Goods and Services Tax
[C] Customs Duty
[D] None of the above
Correct Answer: C [Customs Duty]
GK Question Answers Sept 2021 #6-10
6.Recently Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) has announced to launch which mobile application for students?
[A] ICAI-BOS
[B] ICAI-COS
[C] ICAI-DOS
[D] ICAI-FOS
Correct Answer: A [ICAI-BOS]
7.Which state/UT recently ended 149-year-old practice of ‘darbar move’?
[A] Madhya Pradesh
[B] Ladakh
[C] Uttar Pradesh
[D] Jammu and Kashmir
Correct Answer: D [Jammu and Kashmir]
8.Which country has imposed moratorium on death penalty at federal level in July 2021?
[A] Australia
[B] Canada
[C] United States
[D] Germany
Correct Answer: C [United States ]
9.Pushkar Singh Dhami, who recently became 11th and youngest chief minister of Uttarakhand, is an MLA from which constituency?
[A] Khatima
[B] Kotdwar
[C]Sitarganj
[D] Champawat
Correct Answer: A [Khatima ]
10.The Project BOLD (Bamboo Oasis on Lands in Drought) was recently launched from which state in India recently?
[A]Madhya Pradesh
[B] Rajasthan
[C] Gujarat
[D] Haryana
Correct Answer: B [Rajasthan ]
Read more Current Affair Questions-click here
Ready to Apply Government Jobs- Find your job below
[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]
Like us on Facebook to get Job Alerts and Updates