Current Affairs GK Questions with Answer 1001
Those who are preparing for any of the competitive examinations must improve their General knowledge by updating current affairs in your mind. Right job alert dot com help you to get GK Questions regularly
1.Y K Alagh, who passed away recently, was associated with which profession?
[A] Economist
[B] Scientist
[C] Business-person
[D] Sports-person
Answer: Option A
2.After the Monetary Policy Committee (MPC) Meeting in December 2022, what is the repo rate?
[A] 5.5 %
[B] 6.25 %
[C] 6.50 %
[D] 6.95 %
Answer: Option B
3.Which cyclone recently formed over Bay of Bengal, crossing the coasts of southern states
[A] Mandous
[B] Asani
[C] Mocha
[D] Sitrang
Answer: Option A
Latest Job Updates
Post Date | Title | Qualification | Last Date | Actions |
---|---|---|---|---|
03-10-2025 | Cricket GK MCQs 2025 – Latest 30 Multiple Choice Questions with Answers | More Info | ||
03-10-2025 | 10 GK Questions with Answer September 2025 | More Info | ||
15-12-2023 | Lecturer in Kannada Recruitment Exam Question Paper | More Info | ||
05-12-2023 | 100 GK Questions in Kannada with Answer related to Driver Recruitment | More Info | ||
24-07-2023 | GK Questions in Kannada and English both Language 2023 | More Info |
4. Which country is the host of the Asia and the Pacific Regional Meeting (APRM) of the International Labour Organisation (ILO)?
[A] India
[B] Sri Lanka
[C] Thailand
[D] Singapore
Answer: Option D
5.Which country is the host of the ‘12th World Hindi Conference’?
[A] Italy
[B] Germany
[C] UK
[D] Fiji
Answer: Option D
6 .World Bank recently approved USD 250 million financing to which country to strengthen environment management?
[A] Pakistan
[B] Afghanistan
[C] Bangladesh
[D] India
Answer: Option C
7 .Which country is the largest trading partner of India after China and US, as of 2022?
[A] Australia
[B] UAE
[C] United Kingdom
[D] Russia
Answer: Option B
8.Which country abolished morality police known as the Gasht-e-Ershad or ‘Guidance Patrol’?
[A] UAE
[B] Iran
[C] Iraq
[D] India
Answer: Option B
9.Olivier Giroud, who was seen in the news, is a famous football player from which country?
[A] France
[B] Australia
[C] England
[D] India
Answer: Option A
10. What is the GDP forecast for 2022-23 for India, as per the World Bank India Development Update?
[A] 7.2 %
[B] 7.5 %
[C] 8.1 %
[D] 6.9 %
Answer: Option D
[the-post-grid id=”21584″ title=”Jobs in india”]
Like us on Facebook to get Job Alerts and Updates