Current Affairs 10 Questions with Answer

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

The Current affairs question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government and public sector Staff Recruitment Examination. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

Current Affairs Question 1-5

1. Which country has invited India for the first time to the Troika Plus meet on Afghanistan?

[A] Russia

[B] USA

[C] China

[D] Pakistan

Correct Answer : A [Russia]

Latest Job Updates

Post Date Title Qualification Last Date Actions
07-10-2025 DDA 1732 Various Engineering Any Graduate and Other Job Opportunities Diploma or Degree in the relevant field. 10th, 12th pass ITI 05-11-2025 More Info
06-10-2025 NLC ITI or Bachelor Degree Jobs – 1101 Vacancies Bachelor Degree BCA, B.B.A, B.Com, B.Pharma, B.Sc, ITI (NCVT / SCVT) B.Sc Nursing 21-10-2025 More Info
06-10-2025 CCL 1180 Mining Electrical Mechanical Engineering ITI and Other Job Vacancies  10th Pass + NTC certificate 10th or 12th Pass Degree/Diploma in Engineering B.Com, BBA/BCA, or B.Sc Nursing 24-10-2025 More Info
06-10-2025 BTSC 2747 Junior Engineer – Civil Mechanical and Electrical Recruitment 2025 Diploma in Engineering in Civil / Mechanical / Electrical 15-11-2025 More Info
06-10-2025 RRB Junior Engineer Recruitment Exam Question Answers More Info
1 4 5 6 7 8 879

2. Which Indian state/UT launched the ‘Automated auditory brainstem response system (AABR)’, for new-born hearing screening?

[A] Punjab

[B] Andhra Pradesh

[C] Karnataka

[D] Tamil Nadu

Correct Answer: A [Punjab]

3.“Nuclear football”, which was making news recently, is associated with which country?

[A] China

[B] Australia

[C] Russia

[D] USA

Correct Answer: D [USA]

4.Chrysilla volupe, a rare organism spotted in Kerala, belongs to which category of species?

[A] Spider

[B] Turtle

[C]  Frog

[D]Snake

Correct Answer: A [Spider]

Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021

5.The International Finance Corporation (IFC) extended a loan of $250 million to which Indian bank, for affordable housing finance?

[A] SBI

[B] ICICI Bank

[C] HDFC Bank

[D] Yes Bank

Correct Answer: C [HDFC Bank]

Current Affairs Question 6-10

6.“Azad Ki Shaurya Gatha” exhibition, which was inaugurated recently, is based on the life of which freedom fighter?

[A] Chandrasekhar Azad

[B] Bhagat Singh

[C] Subhash Chandra Bose

[D] Rani of Jhansi

Correct Answer: A [Chandrasekhar Azad]

7.Bhartiya Prakritik Krishi Padhati (BPKP) is a sub-scheme of which programme?

[A] PM KISAN

[B] PM Fazal Bima Yojana

[C] PM Matru Vandana Yojana

[D] Paramparagat Krishi Vikas Yojana

Correct Answer: D [Paramparagat Krishi Vikas Yojana]

8.How many ordnance factories are operational across India?

[A] 91

[B] 11

[C] 41

[D] 181

Correct Answer: C [41]

9.The AERAI (Amendment) Bill 2021 increased the threshold of annual passenger traffic in a major airport to?

[A] 20 lakh

[B] 25 lakh

[C] 35 lakh

[D] 50 lakh

Correct Answer: C [35 lakh]

10.Which space agency has been selected by NASA to provide launch services for Europa Clipper Mission?

[A] SpaceX

[B] Blue Origin

[C] Virgin Galactic

[D] Boeing

Correct Answer: A [SpaceX]

Read more Current Affair Questions-click here

Online Exam Questions- Click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]

Leave a Reply