Current Affairs 10 Questions with Answer Sept 2021
The Current affairs question answers published on 01/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government and public sector Staff Recruitment Examination. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us
Current Affairs Question 1-5
1. Which country has invited India for the first time to the Troika Plus meet on Afghanistan?
[A] Russia
[B] USA
[C] China
[D] Pakistan
Correct Answer : A [Russia]
Latest Job Updates
Post Date | Title | Qualification | Last Date | Actions |
---|---|---|---|---|
11-10-2025 | TNRD Panchayat Secretary Recruitment 2025 – 1483 Vacancies | SSLC Pass | 09-11-2025 | More Info |
10-10-2025 | SECL Mining Sirdar and Junior Overman Recruitment – 595 Vacancies | Diploma in Mining Engineering | 30-10-2025 | More Info |
10-10-2025 | ECIL 90 Project Engineer Technical Officer and Other Recruitment 2025 | BE/B.Tech or Diploma with at least 60% aggregate marks ITI pass | 18-10-2025 | More Info |
10-10-2025 | Top 50 Engineering Exam Questions & Answers to Boost Your Preparation | More Info | ||
10-10-2025 | India Post Payments Bank Executive Recruitment 2025 – 348 Vacancies | Graduate in any discipline | 29-10-2025 | More Info |
2. Which Indian state/UT launched the ‘Automated auditory brainstem response system (AABR)’, for new-born hearing screening?
[A] Punjab
[B] Andhra Pradesh
[C] Karnataka
[D] Tamil Nadu
Correct Answer: A [Punjab]
3.“Nuclear footballâ€, which was making news recently, is associated with which country?
[A] China
[B] Australia
[C] Russia
[D] USA
Correct Answer: D [USA]
4.Chrysilla volupe, a rare organism spotted in Kerala, belongs to which category of species?
[A] Spider
[B] Turtle
[C]Â Frog
[D]Snake
Correct Answer: A [Spider]
5.The International Finance Corporation (IFC) extended a loan of $250 million to which Indian bank, for affordable housing finance?
[A] SBI
[B] ICICI Bank
[C] HDFC Bank
[D] Yes Bank
Correct Answer: C [HDFC Bank]
Current Affairs Question 6-10
6.“Azad Ki Shaurya Gatha†exhibition, which was inaugurated recently, is based on the life of which freedom fighter?
[A] Chandrasekhar Azad
[B] Bhagat Singh
[C] Subhash Chandra Bose
[D] Rani of Jhansi
Correct Answer: A [Chandrasekhar Azad]
7.Bhartiya Prakritik Krishi Padhati (BPKP) is a sub-scheme of which programme?
[A] PM KISAN
[B] PM Fazal Bima Yojana
[C] PM Matru Vandana Yojana
[D] Paramparagat Krishi Vikas Yojana
Correct Answer: D [Paramparagat Krishi Vikas Yojana]
8.How many ordnance factories are operational across India?
[A] 91
[B] 11
[C] 41
[D] 181
Correct Answer: C [41]
9.The AERAI (Amendment) Bill 2021 increased the threshold of annual passenger traffic in a major airport to?
[A] 20 lakh
[B] 25 lakh
[C] 35 lakh
[D] 50 lakh
Correct Answer: C [35 lakh]
10.Which space agency has been selected by NASA to provide launch services for Europa Clipper Mission?
[A] SpaceX
[B] Blue Origin
[C] Virgin Galactic
[D] Boeing
Correct Answer: A [SpaceX]
Read more Current Affair Questions-click here
Online Exam Questions- Click here
Ready to Apply Government Jobs- Find your job below
[the-post-grid id=”4031″ title=”Govt Jobs”]
Like us on Facebook to get Job Alerts and Updates