Current GK Questions with Answer- 1007

1.Which organization has launched a new Cybersecurity Multi-Donor Trust Fund?

[A] Reserve Bank of India

[B] European Central Bank

[C] World Bank

[D] Asian Development Bank

Correct Answer: C [World Bank]

2.Which organization has set up a specialised lab for camera innovation at Hyderabad?

[A] Oppo

[B] Xiaomi

[C] Apple

[D] Samsung

Correct Answer: A [Oppo]

3.In collaboration with which organization, has NITI Aayog’s Atal Innovation Mission (AIM) launched Student Entrepreneurship Program 3.0?

[A] Google

[B] Dassault Systemes

[C] Tesla

[D] DRDO

Correct Answer: B [Dassault Systemes]

4.Recently, Prime Minister Muhyiddin Yassin has resigned. He was the prime minister of which country?

[A] Afghanistan

[B] Philippines

[C] Cambodia

[D] Malaysia

Correct Answer: D [Malaysia]

5.Recently, which organization was given conditional permission by the Civil Aviation Ministry to use drones for various purposes?

[A] Bharat Heavy Electricals Limited

[B] Coal India

[C] Rashtriya Ispat Nigam

[D] Steel Authority of India

Correct Answer: D [Steel Authority of India]

Current GK Questions with Answer- 1007

6.With which bank, Tata Motors has partnered with to offer car loan facilities?

[A] State Bank of India

[B] Bank of Maharashtra

[C] Bank of Baroda

[D] ICICI Bank

Correct Answer: B [Bank of Maharashtra]

7.Which state/UT has announced smart health cards under its Swasthya Kalyan Yojana?

[A] Odisha

[B] West Bengal

[C] Kerala

[D] Karnataka

Correct Answer: A [Odisha]

8.Recently, Gerd Müller, former legendary footballer passed away. Which country did he represent in the football world cup?

[A] East Germany

[B] Hungary

[C] West Germany

[D] Switzerland

Correct Answer: C [West Germany]

9.With which country, Indian navy has signed a ‘Joint Guidance’ for naval cooperation?

[A] Australia

[B] Japan

[C] United States

[D] South Korea

Correct Answer: A [Australia]

10.Which organization has conducted the pilot run of the International Bullion Exchange (IBE)?

[A] Reserve Bank of India

[B] World Bank

[C] International Financial Services Centres Authority

[D] World Trade Organization

Correct Answer: C [International Financial Services Centres Authority]

11.Which Indian Naval Ship participated in the 325th Navy Day celebrations of the Russian Navy?

[A] INS Trikhand

[B] INS Trishul

[C] INS Talwar

[D] INS Tabar

Correct Answer: D [INS Tabar]

12.Which is the first Green SEZ (Special Economic Zone) of India?

[A] Kandla (Gujarat)

[B] Cochin (Kerala)

[C] Santa Cruz (Maharashtra)

[D] Chennai (Tamil Nadu)

Correct Answer: A [Kandla (Gujarat)]

13.Which Ministry is associated with ‘India Cycles4Change Challenge’?

[A] Ministry of Science and Technology

[B] Ministry of Agriculture

[C] Ministry of Environment, Forest and Climate Change

[D] Ministry of Housing & Urban Affairs

Correct Answer: D [Ministry of Housing & Urban Affairs]

14.Which is the first state to launch free COVID-19 vaccination through private hospitals using CSR funds?

[A] Tamil Nadu

[B] Kerala

[C] Karnataka

[D] Andhra Pradesh

Correct Answer: A [Tamil Nadu]

15.What is the name of ‘India’s first indigenous physiological parameters monitoring system for COVID-19 patients’?

[A] COVID SYS

[B] COVID BEEP

[C] C19- CHECK

[D] C19- MONITOR`

Correct Answer: B [COVID BEEP]

Current GK Questions with Answer

16.As per ICMR’s 4th Serology Survey released in July 2021, which state has the highest Covid-19 Sero- prevalence?

[A] Bihar

[B] Uttar Pradesh

[C] Madhya Pradesh

[D] Kerala

Correct Answer: C [Madhya Pradesh]

17.Who won the Maharashtra Bhushan Award 2021?

[A] Asha Bhosle

[B] Lata Mangeshkar

[C] Sachin Tendulkar

[D] Ratan Tata

Correct Answer: A [Asha Bhosle]

18.Which company collaborated with CBSE and Ministry of Education for “AI For All” initiative?

[A] Microsoft

[B] Intel

[C] Wipro

[D] Dell

Correct Answer: B [Intel]

19.Who is the national record holder in the men’s 3000m steeplechase?

[A] Gulzara Singh Mann

[B] Madan Singh

[C] Gopal Saini

[D] Avinash Sable

Correct Answer: D [Avinash Sable]

20.What was the theme of the “World Day against Trafficking 2021”?

[A] Save lives

[B] Victims voices lead the way

[C] Human Trafficking: Call Your Government To Action

[D] The future we want, the UN we need

Correct Answer: B [Victims voices lead the way]

Read more Current Affair Questions-click here

Online Exam Questions- Click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

Leave a Reply