Current GK Questions with answers- Sept 2021

The Current GK Questions with answers published on 02/09/2021. These Question Answers useful for preparing any Government, Private and public sector Staff Recruitment Examinations. Keep visiting current Affairs page to get daily updates. Examination previous question papers also available with us

Current GK Questions with answers Sept 2021 #1-5

1.Which is the first Indian state/UT to achieve 100% first dose coverage, for Covid-19?

[A] Puducherry

[B] Ladakh

[C] Andaman and Nicobar Islands

[D] Goa

Correct Answer: B [Ladakh]

2.Who is the first Managing Director of the National Asset Reconstruction Company Ltd?

[A] Padmakumar Madhavan Nair

[B] Shyam Srinivasan

[C] K V Kamath

[D] M K Jain

Correct Answer: A [Padmakumar Madhavan Nair]

3.Where is the National Forensic Science University located in India?

[A] Ahmedabad

[B] Mumbai

[C] Mysuru

[D] Chennai

Correct Answer: A [Ahmedabad]

4.Which is the first north-eastern state to propose a legislation to protect cattle?

[A] Meghalaya

[B] Assam

[C] Sikkim

[D] Mizoram

Correct Answer: B [Assam]

5.As per the WWF-UNEP report, 35% of the ranges of which Indian animal lie outside protected areas?

[A] Lion

[B]Leopard

[C]  Tiger

[D] Elephant

Correct Answer: C [Tiger]

Current GK Questions with answers

Current GK Questions with answers Sept 2021 #6-10

6.Giant Pandas are native to which country?

[A] Japan

[B] China

[C] South Korea

[D] Thailand

Correct Answer: B [China]

7.Shyam Srinivasan has been re-appointed as the managing director (MD) and chief executive officer (CEO) of which bank?

[A] Axis Bank

[B] Federal Bank

[C] ICICI Bank

[D] Yes Bank

Correct Answer: B [Federal Bank]

8.Which institution released the report titled “The Hunger Virus Multiplies”?

[A] Oxfam

[B] World Bank

[C] UNICEF

[D] Bill and Melinda Gates Foundation

Correct Answer: A [Oxfam]

9.Domestic Violence (Prevention and Protection) Bill, 2021, which was in the news recently, is associated with which country?

[A] India

[B] Afghanistan

[C] Pakistan

[D] Kuwait

Correct Answer: C [Pakistan]

10.Port city of Qingdao, which was in the news for a massive algae bloom, is located in which city?

[A] South Korea

[B] Japan

[C] Malaysia

[D] China

Correct Answer: D [China]

Read more Current Affair Questions-click here

Ready to Apply Government Jobs- Find your job below

Leave a Reply